utorok 23. augusta 2016

MALLORCA 2016

Jedným z dôvodov, prečo milujem leto, sú aj dovolenky pri mori. Každý rok sa teším, čo s maminou tentokrát vyberieme a kam si pôjdeme užiť slnečné lúče a chytiť nejaký ten bronz ktorý mi aj tak dlho nevydrží, bud sa spálim alebo po dovolenke sa začnem šúpať. U mora som bola po štvrtý krát. Po prvý krát v Katalánsku, neskôr Makarska Riviera a minulý rok Costa Brava v Španielsku, presnejšie Lloret de Mar, mesto plné života, kde vždy máte čo robiť - či už párty, pamiatky, atrakcie. Kedže sme s minuloročnou dovolenkou boli veľmi spokojní, opäť sme si vybrali Španielsko, najväčší z Baleárskych ostrovov - Mallorcu.


Vybrali sme si priamo centrum ostrova, tam, kde to žije najviac - Playa de Palma, čo je pláž hlavného mesta ostrova Palma de Mallorca. Boli sme ubytovaní v hoteli Timor, len 5 minút od mora, klubov a barov. Hotel odporúčam, na 4 hviezdy skvelý, čistý, pekný a jedlo veľmi chutné.



Ak si chcete užiť pravú atmosféru mesta Palma de Mallorca, chodte sem s kamarátmi. Rozhodne nečakajte, že na tejto dovolenke si oddýchnete. Tu to žije, je to jeden z najznámejších párty ostrovov, takisto ako Ibiza. Bar na bare a v noci to tu žije takisto, ak nie aj viac, ako cez deň. Hoci som tu bola s maminou, dovolenku som si užila takisto.

Okrem vylihovania na pláži a slnenia sa sme navštívili aj centrum mesta, kde je tých historických ako aj kultúrnych pamiatok naozaj veľa a okrem nich tu nájdete aj veľmi pekné uličky, v ktorých je aj stratiť sa radosť. Z pamiatok jednoznačne odporúčam najmä katedrálu La Seu, ktorá je najznámejšou historickou pamiatkou v meste. Na jej výstavbe sa podieľal aj samotný Gaudí a je to skvost mesta. Konečne som aj ochutnala pravú španielsku paellu. Morské plody obľubujem, takže mne veľmi chutila. Atmosféru som si teda užila perfektne (aj ked som sa občas cítila, že som na hraniciach medzi Holandskom a Nemeckom kvôli ľudom, ktorých tu z týchto krajín nájdete najviac), nakoľko ani nočný život sme s maminou nenechali len tak a nejaké tie bary aj kluby sme navštívili, dokonca si našli aj jeden obľúbený. Pokiaľ teda niekedy navštívite Palmu, z klubov vám rozhodne odporúčam The Beach House, ktorý je rovno na promenáde S'Arenal hned pri mori. Lacné drinky, skvelá hudba, barmani a najmä celková atmosféra stojí za to. Takisto tu nájdete veľa útulnych a pekných shisha barov na oceánsky štýl, za zmienku stojí napríklad The Ocean.

A teraz už fotky z dovolenky, ktorých je dosť, no snažila som sa vybrať tie najlepšie. Čo vy? Boli ste už na Mallorce?


















Plaza de la Reina







Katedrála La Seu
















Múzeum moderného umenia



Hlavný prístav v centre Palmy


Hard Rock Cafe Mallorca, z ktorého som si samozrejme musela odniesť suvenír do mojej zbierky Hard Rock zbierky v podobe trička. Kto ešte tieto tričká zbiera takisto ako ja?



Ked fotíte maminu a do záberu vám vtrhnú sympatickí partymen. Škoda, že s nimi nemám takú fotku aj ja.

S'Arenal Beach



Mango






Nikol

11 komentárov:

  1. Úplne nádherné fotky a tá v Mangu ju skvelá! ♥♥ :D
    Girl with pink nails

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásne fotky :) Mallorca je neskutočná :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Krásne fotky. ♥
    www.janie-hannagonova.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  4. wow so beautiful :))

    http://sbr-fashion-fashion.blogspot.com/

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Krásne fotky! :) Mallorca je naozaj prekrásna tiež som tam bola a zamilovala som si ten ostrov :))
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
  6. waaaaa Hard Rock cafe!!! veľmi pekné fotky inak :)
    Drew's Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  7. To muselo být skvělé, už jen podle fotek jde vidět, že musela být zábava. Nádherné fotky, skvěle napsané:) Já tam nebyla, ale někdy bych se tam ráda podívala:)

    Somethingbykate

    OdpovedaťOdstrániť