piatok 4. marca 2016

FOOD DIARY

Už dlho chcem prejsť na zdravší životný štýl. Najmä čo sa stravy týka. Hovorí sa, že sme to, čo jeme.  Strava má veľký vplyv na naše zdravie. Táto cesta pre mňa nieje ľahká, no z jednej strany, ked sa pozriem na to, čo som jedla kedysi, je to dnes oveľa lepšie. Zelenina či ovocie mi kedysi vôbec nechutili a teraz zeleninové šaláty priam milujem. 
Dnes som si pre vás pripravila taký "výcuc" o tom, čo som jedla poslednú dobu. Je tu veľa zdravých ale aj menej zdravých dobrých jedál. Čo dobré ste poslednú dobu papali vy? :)

 

Vegánska banánová ovsená kaša s granátovým jablkom a kokosom. Ovsené kaše mám veľmi rada. Zvlášť ich veľmi rada jem na raňajky. Príprava je rýchla, nezaberie veľa času a jedlo je chutné a teplé. Kašu najradšej robím vegánsku - so sójovým mliekom a mám ju rada sladkú, no nepridávam do nej žiaden cukor. Namiesto cukru do nej rozmačkám polku zrelého banánu a zvyšok banána dám navrch. Rada pridávam navrch aj iné ovocie, občas aj arašidové maslo. Akú kašu máte najradšej vy?



Paradajková polievka v Refresher Zóne v BA. Polievky mám rada. Sú chutné, väčšinou nízkokalorické, no zasýtia, kedže sú teplé. V Zóne som bola po prvýkrát a polievka bola výborná.


Cícerový šalát s mrkvou a kari. Jednoduchý, no za to výborný šalát, ktorý zasýti. Cícer a kari milujem a dokopy to chutí naozaj skvele. Kto ešte nejedol, odporúčam.


Limitované Burnt Caramel Macchiatto zo Starbucks. Nakoľko som celkom veľká starbucksáčka, musela som ho ochutnať. Popravde, rozdiel medzi normálnym Caramel Macchiatto a týmto je minimálny. Chutí to veľmi podobne, akurát mi príde toto viac také "maslovejšie". Neviem, či pochopíte, čo tým myslím.


Ryža s tofu a zeleninou. Jednoduché a chutné. Odporúčam skôr údené tofu, to mi chutí viac.


Sushi milujem, najčastejšie jem avokádové.



Opäť nezdravo, Starbucks so sebou domov. :D Malinový cheesecake s bielou čokoládou je celkovo aj môj najobľúbenejší. 


Valentínska ovsená kaša s mrazeným lesným ovocím.


Volské oká si robím často na večeru, niekedy aj raňajky. Najviac ich milujem s rozpusteným toastovým syrom navrchu, mňam!



Semiačka Chia nemajú sami o sebe žiadnu chuť, no pokiaľ do pudingu pridáte ovocie, je to výborné a síce sa nezdá, no ale aj veľmi sýte. Do tohto pudingu som pridala sójové mlieko, kokos a granátové jablko.




7 komentárov:

  1. Tiež milujem cícer... a vlastne všetko vyzerá skvele (:

    Daniela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sbíhají se mi sliny! :D všechno vypadá dokonale
    Denisse Beauty

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aaaa :D teraz som hladná :D
    Môj blog: Girl with pink nails
    GIVEAWAY: TU

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Hahha aj ja som teraz hladná :))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Máš moc hezké fotky! ☺

    Já snídám vločky téměř denně, ve všední dny určitě! :3 Ať už v podobě kaš nebo mug caku. O víkendu, když mám čas a chuť, udělám si z nich třeba palačinky! ☺

    Blogerka Klárka

    OdpovedaťOdstrániť